Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Halim Murad ZENNUN
Köşe Yazarı
Halim Murad ZENNUN
 

İTİKAT

Sevgili dostlar, bayramda twiterda şöyle bir twite rastgeldim: -Falanca ilahiyat profösörü araştırmış Kur’an-ı Kerimde ne yok diye,sonra sıralamış 40 elli madde aslında bizim tamamıyle itikatımızı teşkil eden fakat halkımızın tamamen itikatını bozmak için tasarlanmış mezhepsiz sapkınların yüzyıllardır özümüzü bozmak için salladıkları sözcükler… Neymiş haşâ şefaat yokmuş,kabir azabı yokmuş,mirac yokmuş,yokmuş ta yokmuş.peki ne var kardeşim o yok bu yok ne güzel abdest alma ,namaz kılma,ona inanma buna inanma sonuç yatarak cennete gidelim.Bizim insanlarımızda hemen atlamış hocam ağzına sağlık ne güzel söylemişsin gibi güzellemeler.Hadi iyisiniz hiç bir şey yapmadan kolay yoldan cennete giriyorsunuz. Peki ben size kısaca örneklerle anlatmaya çalışayım.Ülkemizin en zeki öğrencileri tıp kazanıyor 6 yıl 7 yıl harika eğitim alıyor,tıp bitiyor.Sonra direk hastaneye başlıyor ve aldıkları tüm bu harika eğitimle hemen aralıksız ameliyatlara başlayıp hayat kurtarıyorlar değil mi? Maalesef hayır o kusursuz kitaplarda okudukları ilimler ameliyathanede yetmiyor.Çünkü hastanın ameliyatında gördükleri kitapta yok e ne olacak kitapta yok o zaman bu ameliyatta yok mu ? kapatalım hastayı kitapta yoksa yoktur mu diyecek.O harika öğrencilerimiz ne yapıyor çok başarılı bir profösör,doçent,uzman rehberliğinde ameliyatlara girerek kitaplarda yazmayan ilimleride rehber eşliğinde öğreniyorlar.Narkoz nasıl verilir,bıçak nasıl tutulur,hasta nasıl dikilir hepsi rehberler eşliğinde öğrenilip insanlarımızı kurtaran kahramanlara dönüşüyorlar. Şimdi Kainatı böyle mükemmel yaratan Rabbimiz göndermiş olduğu olağanüstü kitabımız Kur’an-ı Kerim için onda yazmayan fakat daha güzel anlatılması ve anlaşılması için hiç rehber göndermemişmidir?Ne dersiniz? Tabiki hayır. Hz peygamberimiz(s.a.v.),ashabı ve alimlerimiz bize rehber olacaktır.Abdest nasıl alınır oruç nasıl tutulur,nasıl guslederiz,zekat nasıl ve kimlere verilir,kurban nasıl kesilir? Bunlar yok diye yokmu olacak. Yüzyıllardır bu sapık zihniyet Müslümanların itikadını bozmaya uğraşıyor.Lütfen böyle mezhepsiz,sapkın müptezellerden kendimizi ve çocuklarımızı uzak tutalım.Okuyalım fakat itikadı düzgün olan sağlam kaynaklardan dinimizi diyanetimizi öğrenelim. Büyüklerimiz hep der evlat eğri makineden düzgün kumaş çıkmaz diye …Düzgün ve sağlam kaynaklara dikkat edelim.Dünyamızıda ahiretimizide kaybetmeyelim. Sevgili dostlar kalın sağlıcakla…
Ekleme Tarihi: 05 Temmuz 2023 - Çarşamba
Halim Murad ZENNUN

İTİKAT

Sevgili dostlar, bayramda twiterda şöyle bir twite rastgeldim:

-Falanca ilahiyat profösörü araştırmış Kur’an-ı Kerimde ne yok diye,sonra sıralamış 40 elli madde aslında bizim tamamıyle itikatımızı teşkil eden fakat halkımızın tamamen itikatını bozmak için tasarlanmış mezhepsiz sapkınların yüzyıllardır özümüzü bozmak için salladıkları sözcükler…

Neymiş haşâ şefaat yokmuş,kabir azabı yokmuş,mirac yokmuş,yokmuş ta yokmuş.peki ne var kardeşim o yok bu yok ne güzel abdest alma ,namaz kılma,ona inanma buna inanma sonuç yatarak cennete gidelim.Bizim insanlarımızda hemen atlamış hocam ağzına sağlık ne güzel söylemişsin gibi güzellemeler.Hadi iyisiniz hiç bir şey yapmadan kolay yoldan cennete giriyorsunuz.

Peki ben size kısaca örneklerle anlatmaya çalışayım.Ülkemizin en zeki öğrencileri tıp kazanıyor 6 yıl 7 yıl harika eğitim alıyor,tıp bitiyor.Sonra direk hastaneye başlıyor ve aldıkları tüm bu harika eğitimle hemen aralıksız ameliyatlara başlayıp hayat kurtarıyorlar değil mi?

Maalesef hayır o kusursuz kitaplarda okudukları ilimler ameliyathanede yetmiyor.Çünkü hastanın ameliyatında gördükleri kitapta yok e ne olacak kitapta yok o zaman bu ameliyatta yok mu ? kapatalım hastayı kitapta yoksa yoktur mu diyecek.O harika öğrencilerimiz ne yapıyor çok başarılı bir profösör,doçent,uzman rehberliğinde ameliyatlara girerek kitaplarda yazmayan ilimleride rehber eşliğinde öğreniyorlar.Narkoz nasıl verilir,bıçak nasıl tutulur,hasta nasıl dikilir hepsi rehberler eşliğinde öğrenilip insanlarımızı kurtaran kahramanlara dönüşüyorlar.

Şimdi Kainatı böyle mükemmel yaratan Rabbimiz göndermiş olduğu olağanüstü kitabımız Kur’an-ı Kerim için onda yazmayan fakat daha güzel anlatılması ve anlaşılması için hiç rehber göndermemişmidir?Ne dersiniz? Tabiki hayır. Hz peygamberimiz(s.a.v.),ashabı ve alimlerimiz bize rehber olacaktır.Abdest nasıl alınır oruç nasıl tutulur,nasıl guslederiz,zekat nasıl ve kimlere verilir,kurban nasıl kesilir? Bunlar yok diye yokmu olacak.

Yüzyıllardır bu sapık zihniyet Müslümanların itikadını bozmaya uğraşıyor.Lütfen böyle mezhepsiz,sapkın müptezellerden kendimizi ve çocuklarımızı uzak tutalım.Okuyalım fakat itikadı düzgün olan sağlam kaynaklardan dinimizi diyanetimizi öğrenelim.

Büyüklerimiz hep der evlat eğri makineden düzgün kumaş çıkmaz diye …Düzgün ve sağlam kaynaklara dikkat edelim.Dünyamızıda ahiretimizide kaybetmeyelim.

Sevgili dostlar kalın sağlıcakla…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve suluovahaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.