Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Özkan ÇOBANOĞLU
Köşe Yazarı
Özkan ÇOBANOĞLU
 

Kul Hakkından Örnekler

Bir gece Beyazidi Bistami hazretlerinin evinde arkadaşları kandil yaktılar.Kandil ortalığı aydınlatınca Beyazidi Bestami hazretleri onlara şöyle sordu: “ Kandilin aydınlığı gönlümü karartıyor. Onu nereden bulup getirdiniz?” Arkadaşları: Kandili yakmak için,bakkaldan emanet olarak bir şişe aldık.Kandilin yağını onun içine koyduk. şişeyi hemen getireceğiz diye aldık, hemen iade etmedik,bu arada onu birkaç defa kullanmak zorunda kaldık", dediler. Beyazidi Bestami "işte bu yüzden içim daralıyor olmalı Onun üzerindeki kul hakkı beni rahatsız ediyor, hemen bakkala gidin ve kendisinden bize hakkını helal etmesini isteyin, Arkadaşları. denileni yerine getirdiler. Beyazidii Bestami hazretlerininde gönül darlığı geçti. Bu gibi örnekleri çoğaltabiliriz, ama ilk önce muhattap olduğumuz kişilerle bilhassa helallik almamız gerekmektedir ki ahiretimize zarar vermeyelim. Saygılarımla…
Ekleme Tarihi: 03 Ağustos 2023 - Perşembe
Özkan ÇOBANOĞLU

Kul Hakkından Örnekler

Bir gece Beyazidi Bistami hazretlerinin evinde arkadaşları kandil yaktılar.Kandil ortalığı aydınlatınca Beyazidi Bestami hazretleri onlara şöyle sordu:

“ Kandilin aydınlığı gönlümü karartıyor. Onu nereden bulup getirdiniz?” Arkadaşları:

Kandili yakmak için,bakkaldan emanet olarak bir şişe aldık.Kandilin yağını onun içine koyduk. şişeyi hemen getireceğiz diye aldık, hemen iade etmedik,bu arada onu birkaç defa kullanmak zorunda kaldık", dediler.

Beyazidi Bestami "işte bu yüzden içim daralıyor olmalı Onun üzerindeki kul hakkı beni rahatsız ediyor, hemen bakkala gidin ve kendisinden bize hakkını helal etmesini isteyin,

Arkadaşları. denileni yerine getirdiler. Beyazidii Bestami hazretlerininde gönül darlığı geçti.

Bu gibi örnekleri çoğaltabiliriz, ama ilk önce muhattap olduğumuz kişilerle bilhassa helallik almamız gerekmektedir ki ahiretimize zarar vermeyelim.

Saygılarımla…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve suluovahaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.