Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Özkan ÇOBANOĞLU
Köşe Yazarı
Özkan ÇOBANOĞLU
 

RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAHIN ADIYLA RAHMAN SÜRESİNİN FAZİLETİ

İbn-i Abbas’tan rivayet edildiğine göre rahman suresi zeburdaki benzeri arasında en güzel ve en yüce olanıdır.Bu sureyi okuyan dileğini Allah’a iletirse gerçekleşir.Allah dünyada ve ahirette o kişiden razı olur.Hasta ise hastalıktan kurtulur boçlu ise borçlarını öder ve günahkar ise günahlarından arınır. Rahman suresi Mekke’de nazil olmakla beraber 78 ayetten mütevekkildir.Allah Resulü (S.A.V.) Rahman suresi nazil olduktan sonra etrafındaki ashaba okuyunca onlar sessiz kalmış sessizce dinlemişler ve Allah Resulü (S.A.V.) daha sonra şöyle buyurmuşlardır: -Ben Rabbimden gelen bu sureyi tilavet ederken neden öyle sessiz kaldınız.Niye bir tepki vermediniz.Halbuki ben bu sureyi sizin din kardeşlerinize okuduktan sonra onlara ‘Rabbinizin hangi nimetlerini yalan sayarsınız ‘ şeklindeki sorusuna gelince hep birlikte demişlerdir ki Ya Rabbi senin üzerimizdeki nimetlerinden hiç birini yalan saymayız.Ashab ‘onlar kimlerdir ey Allah’ın Resulü?’ diye sorunca Allah Resulü (S.A.V.) ‘onlar sizin din kardeşleriniz cinlerdir’ buyurdu. Rahman suresinin nuzülünden sonra Allah Resulü (S.A.V.) Rahman Suresini kim müşriklere tebliğ edecek deyince Ashab’ı Kiramdan İbn-i Abbas ben Tebliğ erdim ya Resulallah diye cevap verir. Allah Resulü (S.A.V.) tekrar Ashabına bu soruyu sorunca Abbas yine ben tebliğ ederimdim ya resulallah 3. Kere tekrar bu soruyu sorunca yine İbn-i Abbas ben Allah’ın Resulü diye cevap verir. İbn-i Abbas kısa boylu cılız bir sahabe olduğu için Allah Resulü biliyorduki bu sureyi müşriklere okuduğu zaman müşrikler ya bu kişiyi döveceklerdi yada katledeceklerdi.İbn-i Abbas’ın bedeninin kuvvetli olmadığı için Allah Resulü (S.A.V.) İbn-i Abbasa zarar gelmemesini istemesiyle bu göreve İbn-i Abbas’tan başkasının talip olmamasından dolayı ona veriyor. İbn-i Abbas Kabeye giderek müşriklere Rahman suresini okumaya başladı ve surenin bitimiyle müşrikler İbn-i Abbas’ı öyle bir dövdüler ki çene yapısında kırılmadık yer ve ağzının içi kan revan olmuştu.İbn-i Abbas müşriklerin yaptığı bu darptan sonra Allah Resulü (S.A.V.) yanına gelir ve Allah Resulü (S.A.V.) ‘ne ey Allah’ın Resulü tebliği yerine getirdim. Allah Resulü (S.A.V.)  İbn-i Abbas’a bu halin nedir diye sorar ?İbn-i Abbas : -Ya Allah Resulü (S.A.V.) Allah’ın ayetlerinin mükafatıdır der.İbn-İ Abbas Resuli Ekremle konuşurken Cebrail Alehisselam görünür.Allah Resulüne Tebessüm halinde olduğunu görür.Resuli Ekrem (S.A.V.) Cebrail Aleyhisselam’a :tebessümünün sırrını sorar bunun üzere Cebrail Aleyhisselam : Ya Allah’ın Resulü İbn-i Abbas Cennetlikle nail olunmuştur,diye müjdeler.Rabbu Alemin bizleri İbn-i Abbas gibi cesur kulları zümresine ilhak eylesin. Cümleten hoşça kalın…
Ekleme Tarihi: 09 Haziran 2023 - Cuma
Özkan ÇOBANOĞLU

RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAHIN ADIYLA RAHMAN SÜRESİNİN FAZİLETİ

İbn-i Abbas’tan rivayet edildiğine göre rahman suresi zeburdaki benzeri arasında en güzel ve en yüce olanıdır.Bu sureyi okuyan dileğini Allah’a iletirse gerçekleşir.Allah dünyada ve ahirette o kişiden razı olur.Hasta ise hastalıktan kurtulur boçlu ise borçlarını öder ve günahkar ise günahlarından arınır.

Rahman suresi Mekke’de nazil olmakla beraber 78 ayetten mütevekkildir.Allah Resulü (S.A.V.) Rahman suresi nazil olduktan sonra etrafındaki ashaba okuyunca onlar sessiz kalmış sessizce dinlemişler ve Allah Resulü (S.A.V.) daha sonra şöyle buyurmuşlardır:

-Ben Rabbimden gelen bu sureyi tilavet ederken neden öyle sessiz kaldınız.Niye bir tepki vermediniz.Halbuki ben bu sureyi sizin din kardeşlerinize okuduktan sonra onlara ‘Rabbinizin hangi nimetlerini yalan sayarsınız ‘ şeklindeki sorusuna gelince hep birlikte demişlerdir ki Ya Rabbi senin üzerimizdeki nimetlerinden hiç birini yalan saymayız.Ashab ‘onlar kimlerdir ey Allah’ın Resulü?’ diye sorunca Allah Resulü (S.A.V.) ‘onlar sizin din kardeşleriniz cinlerdir’ buyurdu.

Rahman suresinin nuzülünden sonra Allah Resulü (S.A.V.) Rahman Suresini kim müşriklere tebliğ edecek deyince Ashab’ı Kiramdan İbn-i Abbas ben Tebliğ erdim ya Resulallah diye cevap verir. Allah Resulü (S.A.V.) tekrar Ashabına bu soruyu sorunca Abbas yine ben tebliğ ederimdim ya resulallah 3. Kere tekrar bu soruyu sorunca yine İbn-i Abbas ben Allah’ın Resulü diye cevap verir.

İbn-i Abbas kısa boylu cılız bir sahabe olduğu için Allah Resulü biliyorduki bu sureyi müşriklere okuduğu zaman müşrikler ya bu kişiyi döveceklerdi yada katledeceklerdi.İbn-i Abbas’ın bedeninin kuvvetli olmadığı için Allah Resulü (S.A.V.) İbn-i Abbasa zarar gelmemesini istemesiyle bu göreve İbn-i Abbas’tan başkasının talip olmamasından dolayı ona veriyor.

İbn-i Abbas Kabeye giderek müşriklere Rahman suresini okumaya başladı ve surenin bitimiyle müşrikler İbn-i Abbas’ı öyle bir dövdüler ki çene yapısında kırılmadık yer ve ağzının içi kan revan olmuştu.İbn-i Abbas müşriklerin yaptığı bu darptan sonra Allah Resulü (S.A.V.) yanına gelir ve Allah Resulü (S.A.V.) ‘ne ey Allah’ın Resulü tebliği yerine getirdim. Allah Resulü (S.A.V.)  İbn-i Abbas’a bu halin nedir diye sorar ?İbn-i Abbas :

-Ya Allah Resulü (S.A.V.) Allah’ın ayetlerinin mükafatıdır der.İbn-İ Abbas Resuli Ekremle konuşurken Cebrail Alehisselam görünür.Allah Resulüne Tebessüm halinde olduğunu görür.Resuli Ekrem (S.A.V.) Cebrail Aleyhisselam’a :tebessümünün sırrını sorar bunun üzere Cebrail Aleyhisselam :

Ya Allah’ın Resulü İbn-i Abbas Cennetlikle nail olunmuştur,diye müjdeler.Rabbu Alemin bizleri İbn-i Abbas gibi cesur kulları zümresine ilhak eylesin. Cümleten hoşça kalın…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve suluovahaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.