Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Özkan ÇOBANOĞLU
Köşe Yazarı
Özkan ÇOBANOĞLU
 

Bunları Biliyormuydunuz?

Ahit sandığı, kime ve nerde olduğunu? Kaynaklara göre Ahit sandığı, Hz. Musa ile başlamış ve Hz.Harun’la bitmiştir. Ahit sandığı, içinde Hz. Musa ve Hz. Harun’dan eşyalar bulunan bir sandıktır. Akasya ağacından yapılmış, Parlak renkli, dikdörtgen bir sandık olan Ahit sandığı yüzyıllardan beri kayıp olduğu bilinmektedir. Tarihi Kaynaklara göre sandık Hz. Davud döneminde kudüse taşınarak Hz. Süleyman tarafından yaptırılan mabede konmuş ve M.Ö. 587 yılına kadar Beytül Makdiste kalmış aynı yıl Babil imparatoru Buhtunneşar, Kudüsü işgal ettiğinde ise ortadan kaybolmuştur. Yine Tarihi Kaynaklara göre sandık Leviller tarafindan Hz. Süleymanin Sarayının altındaki gizli bir bölmede Saklanıp korunmuş, M.S.70’li yıllarda Roma valisi Titusun Beytül maktisi  yıktırmasıyla birlikte Romaya götürülmüştür. Ahit Sandığının Kur’an-ı Kerim de Bakara suresi 248. ayetteki "Peygamberleri, onlara dedi! O'nun hükümdarlığının belgesi size Tabutun gelmesidir. Onda Rabbinizden bir güven duygusu huzur ile Musa ailesinden ve Harun ailesinden orda kalanlar  var, onu Melekler taşır, Eğer inanmışsanız  bunda şüphesiz sizin için bir delil vardır. (Bakara 248 ayet) Öte yandan Hz Muhammed(S.A.V.)’in hadislerinde de sandıktan söz edilmektedir. Hadislere göre sandık Ahir Zaman olarak adlandırılan ve içinde bulunduğumuz dönemde mehdi adı  verilen kurtarıcı Tarafından bulunup ortaya çıkarılacaktır. Mehdi Ahit Sandığını Taberiye gölünden çıkaracak burasıda Antakya denilen bölgede olup Hadislere göre Şam’a yakın bir yerdedir. Ahit Sandığı binlerce yıldan beri Yahudiler ve Hıristiyanlar tarafından  aranmakta olup fakat hala herhangi bir sonuç alınamamıştır. Ahit Sandığının bugün nerde olduğuna gelince kaynaklara göre Ahit Sandığı, Birinci tapınak döneminde ortadan kaybolmuş olup buradan sonra nereye götürüldüğü hiç bir şekilde öğrenilememiştir. Dip NOT: "Hatay da yapılan kazıda orda görev yapan ve daha sonra öldürülen polis memurunun verdiği bilgiye göre sandığın bulunduğunu ve de sandığın Ayasofya’da minbere yakın bir olan daire içinde olduğunu ve Ayasofya’da sahibini beklediğini beyan etmiştir.
Ekleme Tarihi: 06 Temmuz 2023 - Perşembe
Özkan ÇOBANOĞLU

Bunları Biliyormuydunuz?

Ahit sandığı, kime ve nerde olduğunu?

Kaynaklara göre Ahit sandığı, Hz. Musa ile başlamış ve Hz.Harun’la bitmiştir.

Ahit sandığı, içinde Hz. Musa ve Hz. Harun’dan eşyalar bulunan bir sandıktır. Akasya ağacından yapılmış, Parlak renkli, dikdörtgen bir sandık olan Ahit sandığı yüzyıllardan beri kayıp olduğu bilinmektedir.

Tarihi Kaynaklara göre sandık Hz. Davud döneminde kudüse taşınarak Hz. Süleyman tarafından yaptırılan mabede konmuş ve M.Ö. 587 yılına kadar Beytül Makdiste kalmış aynı yıl Babil imparatoru Buhtunneşar, Kudüsü işgal ettiğinde ise ortadan kaybolmuştur.

Yine Tarihi Kaynaklara göre sandık Leviller tarafindan Hz. Süleymanin Sarayının altındaki gizli bir bölmede Saklanıp korunmuş, M.S.70’li yıllarda Roma valisi Titusun Beytül maktisi  yıktırmasıyla birlikte Romaya götürülmüştür. Ahit Sandığının Kur’an-ı Kerim de Bakara suresi 248. ayetteki "Peygamberleri, onlara dedi! O'nun hükümdarlığının belgesi size Tabutun gelmesidir. Onda Rabbinizden bir güven duygusu huzur ile Musa ailesinden ve Harun ailesinden orda kalanlar  var, onu Melekler taşır, Eğer inanmışsanız  bunda şüphesiz sizin için bir delil vardır. (Bakara 248 ayet)

Öte yandan Hz Muhammed(S.A.V.)’in hadislerinde de sandıktan söz edilmektedir. Hadislere göre sandık Ahir Zaman olarak adlandırılan ve içinde bulunduğumuz dönemde mehdi adı  verilen kurtarıcı Tarafından bulunup ortaya çıkarılacaktır.

Mehdi Ahit Sandığını Taberiye gölünden çıkaracak burasıda Antakya denilen bölgede olup Hadislere göre Şam’a yakın bir yerdedir.

Ahit Sandığı binlerce yıldan beri Yahudiler ve Hıristiyanlar tarafından  aranmakta olup fakat hala herhangi bir sonuç alınamamıştır.

Ahit Sandığının bugün nerde olduğuna gelince kaynaklara göre

Ahit Sandığı, Birinci tapınak döneminde ortadan kaybolmuş olup buradan sonra nereye götürüldüğü hiç bir şekilde öğrenilememiştir.

Dip NOT: "Hatay da yapılan kazıda orda görev yapan ve daha sonra öldürülen polis memurunun verdiği bilgiye göre sandığın bulunduğunu ve de sandığın Ayasofya’da minbere yakın bir olan daire içinde olduğunu ve Ayasofya’da sahibini beklediğini beyan etmiştir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve suluovahaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.